Saturday, November 9, 2013

Percutian ke Eropah: Random

This is a random post about things i want to share regarding my trips to europe.

Tips for Safety & Precaution:

I did mention on previous post yang Europe punya pick pocket is very professional. So please be aware especially dalam metro, subway or train yang sentiasa sesak tu. Like us, we only kept few notes (money) dalam handbag and the rest, we kept it inside a belt pouch dalam baju...tapi takde lah obvious sangat sampai menggelembung perut tu kan. Then, always keep your bag in front, lebih secure.

Have a copy of ur passport kept in the hotel in case ur passport hilang, easier untuk buat replacement. My uncle lost his passport once, kena pick pocket.

Never let go ur value things like camera, my uncle also lost his camera when he put it on the table only few seconds to tie his tali kasut yang tercabut. In a blink of an eye, hilang. Magis sungguh.

Keep phone number of Malaysian Embassy in case of emergency or anything. Better be safe than sorry.

Proper attire:

Bring proper attire mengikut musim semasa. Netherland paling sejuk. Never thought it would be that freezing cold. I wore layers of legging under my jean. Imagine how gemuk my kaki is. For baju, am wearing 5 layers of baju. 3 layers of inner, followed by shirt & covered with jacket & still freezing like mad. I just knew that i'm allergic to cold weather.

Paris:

I love Paris the most walaupun ramai yang cakap Paris ni overrated. Seriously, the metro smells urine...kaki lima jalanan pun smells urine...busuk giler, vandalism pun sangat kronik di Paris...and persekitaran a bit dirty, beggar pun bersepah...but still i love Paris compared to London.

London:

I don't prefer London sebab sangat sesak. Semua umat manusia dia fast moving. Laju giler bila jalan kaki, naik basikal pun sama. Nak shopping pun mahal, cuma i think the best part about London is Halal food bersepah, senang nak cari..and its cheap.

Netherlands:

Amazingly beautiful..dengan canal dia, dengan unique building structure & padang ragut biri-biri yang terbentang luas....sangat cantik seriously...town dia takde sky crapper yang sesak2...umat manusia dia pun hidup aman tenang...its a beautiful country despite cannabis & prostitution are legal there.

ok, thats all...tamat dah episod pengembaraan ini

semoga dimurahkan rezeki untuk pergi ke sana lagi...insyaAllah

sekian...bye








1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)